Ons verhaal …

Turkije3

Er was eens een sprookje… euhm… foutje… het begon met: er was eens een huwelijk. Tom & Sofie leerden elkaar twee jaar geleden kennen op het huwelijk van Sammy & Evi. Tom is vriend en collega van Sammy en was fotograaf van dienst op het avondfeest. Sofie is vriendin van Evi. Door zijn bezigheid als fotograaf doorkruiste Tom de hele zaal en belandde hij als het ware op de dansvloer. Dat was toen nog niet zijn normale Habitat. Sofie en Tom begonnen een praatje te slaan dat al snel enige tijd duurde. Op het einde van de avond schreef Tom zijn naam mee onder het tekstje van Sofie in het gastenboek (uit voorzienigheid?). Daarna gingen ze elk hun eigen weg.

Eens thuisgekomen dachten zowel Tom als Sofie ‘Hé, die wil ik nog wel eens terugzien’. Elkaar terugvinden op Facebook was niet zo moeilijk. Tom zette de eerste stap en stuurde het eerste bericht van vele die nog zouden volgen. Een week later gingen ze voor de eerste keer op date. Een romantisch etentje in restaurant Bourla versterkte hun gevoelens en een week later was die eerste kus een feit.

EifelNa het afstuderen van Sofie moest Tom enkele dagen naar Porto voor het werk. Die afwezigheid werd gecompenseerd door vijf dagen samen genieten in Turkije. Dan kwam echter de volgende uitdaging: 24 dagen gescheiden door Sofie haar reis naar India (reeds gepland voordat ze samen waren). Toen Sofie opnieuw thuis was en ze elkaar gemist hadden, wisten ze beiden dat het goed zat. Daarna is alles in stroomversnelling terechtgekomen. Na India hebben ze geen enkele nacht meer alleen geslapen (uitgezonderd de wachten van Sofie), ze logeerden afwisselend in de motorhome bij Tom’s ouders en de caravan bij Sofie’s ouders. Toen ook dit goed ging was het tijd voor de volgende stap: Tom & Sofie huurden samen hun eerste appartement. Met hulp van de mama’s en papa’s toverden ze hun appartement in no time om tot een gezellige thuis. Beiden stonden ze voor het eerst op eigen voeten. Spannend en leuk tegelijk!

DSCF3209

 

 

Samen maakten ze al enkele reizen naar Side (Turkije), London, Parijs, de Moezel en Mayerhofen. Tom leerde skiën voor Sofie en Sofie ging aan de Moezel wandelen met Tom. Ongeveer na een jaar kwam ‘de vraag’ en waren Sofie en Tom verloofd. Dan kon stilaan het plannen voor de trouw beginnen…